گروهی تصور می کنند نامگذاری امری عادی و معمولی است ، و به هر نامی که بخواهند مانعی ندارد کودک رانامگذاری کنند،ولی اینطور نیست ، نامگذاری امری بسیار مهم ، و دارای اثر در مشاعر کودک ،و در آینده اوست ، به همین خاطر باب مفصلی در روایات اختصاص به این معنا پیدا کرده .
امام هفتم (ع) فرمود :
اول ما یبر الرجل ولده ان یسمیه باسم حسن، فلیحسن احدکم اسم ولده {وسایل ج 21 ص 389}
اول نیکی مرد نسبت به فرزندش این است که او را به نام نیک نامگذاری کند ، بر هر کدام از شما لازم است برای فرزندش نام نیک انتخاب کند .
رسول خدا (ص) فرمود :
نامهای خود را نیکو انتخاب کنید ، که روز قیامت به همان نامها خوانده می شوید .{وسایل ج 21 ص 389}
امام موسی بن جعفر (ع) فرمود :
لا یدخل الفقر بیتا فیه اسم محمد او احمد او علی اوالحسن اوالحسین او جعفر او طالب او عبدالله او فاطمه من النساء ( وسایل ج21 ص 396)
در خانه ای که نام پسران ، محمد یا احمد یا علی یا حسین و حسن و جعفر و طالب و عبدالله و نام دختران فاطمه باشد ، فقر داخل نمی گردد .
اگر نامی غیر از نام انبیاء یا امامان یا مادران انبیاء و ائمه به روی فرزندان شماست ، برای جلب رضای حق و خوشنودی انبیاء و امامان عوض کنید ، مبادا که در قیامت فرزندان شمابه خاطر نامهای زشتی که یادآور زشتی های قهرمانان گناه و آلودگی است دارند ، از شما شکایت کنند ، در ثانی خود فرزندان وقتی که بزرگ می شوند از نام خود احساس شرم می کنند ، چون معنی و مفهوم اسم خیلی زشت و ناپسند است .
پس برای اینکه پدر مادر ها بتوانند نام های خوب و در خور شخصیت به فرزندانشان بگذارند ؛ من معیارهای زیر را پیشنهاد می کنم :
1– یاد آور شدن شخصیتی مکتبی و داشتن پیام .
2- تحقیر کننده و فخر آور نبودن نام .
3. - زیبایی و داشتن آهنگ خوب
4- کوتاه و مختصر بودن .
5- با محتوا بودن نام .
|